ABS valo palaa

4 yleistä syytä, miksi ABS merkkivalo syttyy

ABS valo palaa kojelaudassa monesta eri syystä. Ongelma ei välttämättä liity jarruihin. Vika voi olla ABS-järjestelmän antureissa tai komponenteissa. Alla on neljä yleistä syytä miksi ABS:n varoitusvalo syttyy.

Jätä tarjouspyyntö ABS järjestelmän vian selvityksestä

1. Liian vähän jarrunestettä

Jarrunesteen määrä vaikuttaa jarrupaineisiin ja voi aiheuttaa häiriöitä ABS-järjestelmään. Varmista ensimmäisenä että jarrunesteen määrä on riittävä ja lisää sitä tarvittaessa. Joskus jarrunestesäiliössä voi olla vuoto, joka aiheuttaa nestetasojen laskun.

2. Jarrujärjestelmässä on ilmaa

Erityisesti jos autossa on ollut ongelmia jarrunesteen kanssa, voi putkiin jäädä ilmaa. Liiallinen ilma sytyttää ABS varoitusvalon kojelaudassa. Ilma tulee poistaa valmistajan ohjeiden mukaisesti.

3. Rikkinäinen nopeusanturi

Auton pyörissä on nopeusanturit, jotka mittaavat pyörien pyörimisnopeutta. ABS hyödyntää tämän tiedon säätääkseen jarrujen toiminnan. Jos yksi pyöristä liikkuu liian hitaasti, jarrujärjestelmä säätää automattisesti jarruja. Jos jokin nopeusanturi on viallinen, se sytyttää ABS valon häiriön merkiksi.

4. Viallinen ABS ohjausyksikkö

ABS ohjausyksikkö ohjaa jarrujen toimintaa. Jos yksikkö ei toimi kunnolla, se sytyttää varoitusvalon kertoakseen että auto pitäisi viedä huoltoon.

Mitä tehdä, kun auton ABS-valo syttyy

Kun ABS-valo syttyy auton kojelautaan, se osoittaa, että lukkiutumattomissa jarrujärjestelmissä on jotain vikaa. Tämä tarkoittaa, että sinun on mentävä nopeasti autohuoltoon ja varmistaa että jarrut toimivat moitteettomasti.

Pyydä tarjous ABS järjestelmän korjauksesta