Ilmansuodatin tukossa – Oireet

Kasvanut polttoaineen kulutus

Ilma on välttämätöntä moottorin polttoaineen palamiselle. Kun likaa kertyy liikaa ilmansuodattimeen, se menee tukkoon ja estää ilmaa pääsyn moottoriin. Tämä vaikuttaa moottorin toimintaan, sen tehoon ja polttoaineen kulutukseen. Moottori käyttää enemmän polttoainetta korvaamaan alhaisen energiantuotannon ja tuloksena on suurempi polttoaineen kulutus.

Pyydä tarjous ilmansuodattimen vaihdosta

Likainen suodatin

Kun suodattimet ovat uusia, niiden väri on vaaleanharmaa, kerma tai valkoinen. Jos huomaat suodattimen värin olevan tumma tai musta, valmistaudu vaihtamaan se uuteen. Tummempi väri johtuu usein lian kertymisestä.

Pakokaasu on mustaa, nokista tai siinä on lieskoja

Jos ilmansuodatin on tukkeutunut liasta ja ilmansyöttö on riittämätöntä, on seurauksena musta tai nokinen pakokaasu. Se voi jopa lyödä liekkiä tai aiheuttaa poksahtelua pakoputkesta. Tämä on merkki siitä, että auto tarvitsee uuden ilmansuodattimen.

Moottori pätkii

Moottori pätkiessä riittämättömän ilmansyötön vuoksi, on ilmansuodatin vaihdettava välittömästi. Tukossa olevasta ilmansuodattimesta johtuen moottori saattaa käynnistyä huonosti tai pahimmassa tapauksessa se ei käynnisty enää ollenkaan.

Polttoaineen haju moottoria käynnistettäessä

Tämä on yksi merkki tukkeutuneesta ilmansuodattimesta. Ongelma ilmenee, kun polttoaine palaa vain osittain rajoitetun ilmansyötön vuoksi. Bensiinin haju on seurausta palamattomasta polttoaineesta, joka poistuu höyryjen kanssa pakoputken läpi. Ilmansuodattimen vaihto mahdollistaa riittävän ilmansyötön ja paremman polttoaineen palamisen.

Tarvitseeko autosi uuden ilmansuodattimen?

Helpoin tapa vaihtaa auton ilmansuodatin on on kilpailuttaa lähelläsi olevat autohuollot. Alla olevan linkin kautta pääset lomakkeeseen, jolla saat kerralla parhaiden autohuoltojen hinta-arviot helposti sähköpostiisi. Palvelun käyttö on ilmaista. Säästä aikaa ja rahaa jättämällä tarjouspyyntö alla olevan linkin kautta:

Jätä tarjouspyyntö ilmansuodattimen vaihdosta