Ilmansuodattimen vaihto hinta

Ilmansuodattimen vaihdon hinta riippuu muutamasta eri tekijästä. Tässä artikkelissa käymme läpi mitä ilmansuodattimen vaihto maksaa, mikä on ilmansuodattimen vaihtoväli ja mitä oireita tukossa oleva ilmansuodatin aiheuttaa.

Ilmansuodattimen vaihdon kustannukset

Helpoin tapa selvittää ilmansuodattimen vaihdon hinta on kilpailuttaa lähelläsi olevat autohuollot. Alla olevan linkin kautta pääset lomakkeeseen, jolla saat kerralla tärkeimpien autohuoltojen hinta-arviot helposti sähköpostiisi. Palvelun käyttö on ilmaista. Säästä aikaa ja rahaa. Jätä tarjouspyyntö alla olevan linkin kautta:

Jätä tarjouspyyntö ilmansuodattimen vaihdosta

Ilmansuodattimen hinta

Ilmansuodattimen hinta vaihtelee, koska tämä riippuu useista tekijöistä, kuten mallista, tuotemerkistä ja tuotteen laadusta. Halvimmillaan ilmansuodatin maksaa noin 10 € ja kalleimmillaan 90 €.

Miksi kannattaa käyttää laadukasta ilmansuodatinta

Ilmansuodatin puhdistaa moottorin tarvitsevan ilman ja suojaa sitä pölyltä ja lialta. Laadukas suodatin suojelee autosi moottoria ja mahdollistaa että se saa riittävästi puhdasta ilmaa optimaaliseen toimintaan. Rikkoutunut tai huonolaatuinen ilmansuodatin päästää moottoriin likaista ilmaa, joka vahingoittaa sitä ja saattaa tulla pitkällä tähtäimellä kalliiksi.

Ilmansuodatin

Ilmansuodattimen vaihdon hinta

Työn hinta on yleensä 60-100 €. Hinta vaihtelee kuitenkin usein ilmansuodattimen sijainnin mukaan. Mitä vaikeampi siihen on päästä käsiksi, sitä kalliimpaa sen vaihtaminen on. Autosi malli ja merkki voivat myös vaikuttaa kustannuksiin. Ilmansuodatin ja työ olisi yhteensä siis 70 – 190 €.

Saat tarkan hinnan ilman sitoumusta alla olevan linkin kautta:

Pyydä tarjous sitoumuksetta- Ilmansuodattimen vaihto

Kuinka kauan ilmansuodattimen vaihto kestää?

Jos suodattimeen on helppo päästä käsiksi, sen voi vaihtaa muutamassa minuutissa. Jos se on tehtaalla laitettu hankalaan paikkaan, tarvitaan sen vaihtoon huomattavasti enemmän aikaa.

Miksi kannattaa käyttää ammattilaista?

Eri automerkeillä ja malleilla on omat vaatimukset varaosille ja niiden asentamiselle. Siksi tarvitset ammattilaisen tekemään ilmansuodattimen vaihdon. Lisäksi on olemassa erityistyökaluja tähän tarkoitukseen, joita sinulla ei ehkä ole. Uusissa autoissa osien vaihtaminen on usein erittäin työlästä, koska se vaatii useiden osien poistamista. Vain ammattilainen voi löytää sen vahingoittamatta muita auton osia.

Miten vaihdan ilmansuodattimen itse?

Seuraavaksi yksinkertaiset ohjeet siitä, miten ilmansuodattimen vaihto tehdään

  1. Etsi ilmansuodatin auton moottorin sivuilta tai päältä. Se on usein muovikotelossa.
  2. Irrota anturi suodatinkotelosta ja mahdollinen imuletku
  3. Nyt voit nähdä ilmansuodattimen. Irrota se siihen tarkoitetuilla työkaluilla
  4. Poista vanha suodatin ja puhdista kaikki roskat kyseisen alueen ympäriltä
  5. Asenna uusi ilmansuodatin
  6. Lopulta yhdistä mahdolliset imuletku ja anturi.
  7. Jätä konepelti auki, käynnistä auto ja paina hieman kaasua. Kuuntele kuuluuko moottorista epätavallista ääntä.
Ilmansuodatin vanhassa autossa

Syyt miksi sinun pitäisi käyttää ammattilaista

Edellä mainitut ohjeet ovat autoihin, joiden ilmansuodatin on helppo vaihtaa. Monesti vaihto on kuitenkin huomattavasti monimutkaisempi. Se vie aikaa ja vaatii joskus työkaluja, joita ei löydä aivan jokaisesta työkalupakista. Onneksi on olemassa ammattilaisia, jotka auttavat vaikeissakin huoltotoimenpiteissä.

Pyydä tarjous ilmansuodattimen vaihdosta