Sytytystulppien oireet ja viat

Koska sinun täytyy vaihtaa sytytystulpat?

Moottori käynnistyy huonosti

Jos sinun pitää kääntää avainta useaan otteeseen moottorin käynnistämiseksi, sytytystulpassa saattaa olla jotain vikaa. Sinun täytyy tarkastaa sytytystulppien kunto itse tai pyytää ammattilaisen apua. Kun sytytystulppa on tukossa tai kulunut, auton moottorin käynnistäminen tulee vaikeaksi.

Sytytystulppa

Moottorin sytytysvirhe

Useasti jos moottori ei käy tasaisesti, epäillään ensimmäisen viallista sytytyspuolaa, sytytystulppien johtoja tai huonolaatuista polttoainetta. Mutta joskus vika onkin sytytystulpissa. Näissä tapauksissa onkin hyvä tarkistaa niiden kunto ennen muiden osien vaihtamista.

Kolinaa tai kolkuttavia ääniä

Jos moottori kolisee tai kuulet kolkutusta muistuttavia ääniä, varsinkin joutokäynnillä, voi syy olla viallisessa sytytystulpassa.

Korkea polttoaineen kulutus tai huono polttoainetehokkuus

Kun sytytystulppa toimii tehottomasti, tulos näkyy polttoaineen kulutuksessa ja sitä kautta myös rahapussissasi. Mitä enemmän polttoainetta käytetään ja vähemmän sitä poltetaan tehokkaasti polttokammiossa, sitä enemmän kulutus nousee jokaista kilometriä kohden.

Moottori pitää kovaa ääntä

Ei ole väliä kuinka monella sylinterillä moottorisi on varustettu. Jos jokin sytytystulppa ei anna kipinää, tai siinä on jokin toimintahäiriö, tuloksena on kova moottorin ääni ja huono suorituskyky. Tämä johtuu siitä että muut sylinterit ovat ylityöllistettyjä. Ne joutuvat kompensoimaan viallisesta sytytystulpasta johtuvaa tehon menetystä. Tämä aiheuttaa moottorin kovan äänen.

Pyydä tarjous sytytystulppien vaihdosta